Image
Fredrik Wirdenius får priset Hållbart Ledarskap 2019.
Fredrik Wirdenius får priset Hållbart Ledarskap 2019. Bild: NMC

Wirdenius prisas för hållbart ledarskap

Event NMC Nätverket för hållbart näringsliv tilldelar Fredrik Wirdenius, vd på Vasakronan, priset Hållbart Ledarskap 2019. Han får priset bland annat för sitt sätt att driva hållbarhetsarbetet som en integrerad del av verksamheten och för sitt mod att sätta ambitiösa hållbarhetsmål. Detta har gett ringar på vattnet internationellt genom att företaget har positionerat sig i toppskiktet på den globala branschrankningen.
Publicerad den 10 Oktober 2019

– Tack! Det här måste vara ett av de finaste pris man kan få och jag känner mig oerhört stolt. Jag har haft förmånen att jobba på ett företag som legat i framkant gällande hållbarhet och det har varit lätt att vara vd för ett bolag som har hållbarhet i kulturen, sa Fredrik Wirdenius när han tog emot priset under NMC:s gala i Stockholm.

Fredrik Wirdenius var en av tre slutkandidater som alla visat på ett tydligt och målinriktat ledarskap och där hållbarhet är en integrerad del av affären. Årets andra två slutkandidater var Petra Wadström, grundare och vd på Solvatten, samt Per Strömberg, Koncernchef/CEO på ICA Gruppen.

Priset Hållbart Ledarskap delas årligen ut av NMC Nätverket för Hållbart Näringsliv för att belöna en person som genom kompetent ledarskap medverkat till ett framgångsrikt hållbarhetsarbete i sin organisation och/eller samhället i stort. Insatsen ska präglas av framåtanda, nytänkande och affärsmässighet.

– Det som gör att Fredrik Wirdenius får priset i år är hans mod att integrera hållbarhet i den dagliga verksamheten och förmåga att sätta tuffa mål. Han nyttjar sin roll som företagsledare väl för att påverka och inspirera andra både i Sverige men också internationellt, säger Charlotta Szczepanowski, NMC:s ordförande och tillika jurymedlem.

Juryns motivering:
"Årets vinnare av Hållbart Ledarskap har lagt stor vikt vid att se till att hållbarhet utgör en integrerad del av verksamheten och att det berör alla. För honom är det självklart att hållbarhet och lönsamhet går hand i hand och han har inte duckat för att sätta ambitiösa hållbarhetsmål som många – både inom och utom organisationen – tyckt är näst intill orealistiska. Han ser sin betydelse som aktör inom fastighetsbranschen för att kunna påverka och inspirera andra – både kunder, konkurrenter och investerare med flera. Detta sammantaget har gett ringar på vattnet internationellt genom att företaget har positionerat sig i toppskiktet på den globala branschrankningen."

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det har blivit en generell prispress på marknaden"

Bolag Adapteo bygger, hyr ut och säljer anpassningsbara byggnader för skola, förskola, kontor, vård och hälsa. Företagets vd Philip Isell Lind af Hageby beskriver för Fastighetssverige hur de hanterar problemen kopplade till corona, konkurrensläget på marknaden och hur de arbetar med kostnadsanpassningar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY