Image
Wihlborgs utvecklar Medeon Science Park.
Wihlborgs utvecklar Medeon Science Park. Bild: Wihlborgs

Wihlborgs utvecklar Medeon Science Park

Bygg/Arkitektur Wihlborgs bygger ut Medeon Science Park i Malmö med 4 000 kvadratmeter för att göra plats för fler life science-företag.
Publicerad den 11 April 2019

Medeon är en forskningspark med inriktning på organisationer inom Life Science, dvs läkemedelsutveckling, medicinteknik, bioteknik och andra hälsorelaterade områden. Företagen som finns på Medeon kan dra nytta av ett nära samarbete med sjukvård och universitet, inkubator- och nätverksfunktioner samt gemensam service med exempelvis reception, växel, resebyrå och restaurang. I dag finns ett 60-tal företag i olika storlekar på Medeon.
– Medeon är idag fullt uthyrt, samtidigt som flera av våra nuvarande hyresgäster växer och har signalerat att de behöver större lokaler. Det finns även efterfrågan på lokaler från företag som idag inte sitter på Medeon. Därför är det rätt läge att utöka forskningsparken med nya, attraktiva ytor. Parallellt med nybyggnationen kommer vi också att vidareutveckla de befintliga byggnaderna inklusive servicen och erbjudandet, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs Fastigheter.
– Vi är mycket glada över denna expansion som gör att vi går in i en ny, positiv fas. Vårt tydliga Life Science-fokuserade innehåll ger konkret nytta för verksamheterna och vi har dessutom ett oslagbart läge i Greater Copenhagen/Medicon Valley med mycket korta avstånd till Danmark, Skånes universitetssjukhus, Clinical Research Center i Malmö, universiteten i Malmö och Lund samt Life Science-bolagen i regionen. Vi blickar framåt med tillförsikt och strävar efter att bli den mest attraktiva etableringsplatsen för Life Science och fortsatt vara en nyckelaktör i regionen, säger Ulf G Andersson, vd för Medeon.

De nya lokalerna planeras stå klara för inflyttning under tredje kvartalet 2020.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige