Image
Vattentornet 2.
Vattentornet 2. Bild: Alexander Olivera

Wihlborgs tecknar hyresavtal i Nya Vattentornet 2

Uthyrning Wihlborgs har tecknat avtal om att hyra ut 1 300 kvadratmeter i Nya Vattentornet 2 på Ideon Science Park, Lund till Institutet för mänskliga rättigheter.
Publicerad den 20 Juli 2021

I norra Lund pågår en spännande utveckling och Ideon Science Park är en välkänd och innovativ forskningshubb med över 400 företag och 10 000 arbetsplatser. Förutom forskning och teknikbolag ser nu även offentliga hyresgäster och myndigheter potentialen här. Den nya myndigheten Institutet för mänskliga rättigheter som ska bildas den 1 januari 2022 har nu tecknat avtal för inflyttning i vår LEED Gold-certifierad ikonbyggnad Node i Ideon Science Park.

– Det är jätteroligt att vi nu tar ett stort steg mot det konkreta bildandet av Institutet för mänskliga rättigheter. Nu kan vi börja förbereda lokalerna för verksamheten så att den får en bra start i januari. Att regeringen lokaliserat institutet till Lund är väldigt bra med tanke på den stora kompetens om mänskliga rättigheter som finns samlad i Lund och i regionen, säger Anna-Karin Lindblom, särskild utredare på Regeringskansliet.

– Etableringen av Institutet för mänskliga rättigheter innebär en bekräftelse på norra Lunds attraktionskraft. Området är sedan tidigare välkänt för sina forskningsanläggningar, men denna etablering kommer bidra till att skapa en synlighet och kännedom nationellt och internationellt. Vi är stolta över att få förtroendet från ytterligare en myndighet och ser fram emot att välkomna dem och deras medarbetare till oss, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

Institutet för mänskliga rättigheter ska inrättas den 1 januari 2022 och flyttar då in i sina nya lokaler.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige