Image

Wihlborgs tecknar fyra nya avtal i Gängtappen

Uthyrning Wihlborgs har tecknat avtal med fyra nya hyresgäster om totalt 2 500 kvadratmeter i Gängtappen i Malmö. Därmed är fastigheten i princip fullt uthyrd.
Publicerad den 9 Maj 2018
Gängtappen. Bild: Felix Gerlach
Gängtappen.

De nya företag som flyttar in är Hypergene (1 320 kvadratmeter), Proact IT Sweden (364 kvadratmeter), Noda Intelligent Systems (298 kvadratmeter) och Hoya Lens Sweden (484 kvadratmeter). I mars blev det dessutom klart att Media Evolution City flyttar in på 1 800 kvadratmeter i Gängtappens två nedersta våningar. Där ska man erbjuda mötesplatser, mat, service och co-working space.

– Att vi nu fyller Gängtappen med ännu fler växande företag är glädjande. Detta, tillsammans med att Media Evolution City expanderar här, gör att huset kommer att sjuda av liv och möjliggöra ännu fler möten både mellan dem som verkar i huset och med människor från andra delar av staden som vill ta del av den anrika byggnadens nya plattform. I sommar flyttar vi på Wihlborgs dessutom själva in på två våningar, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs Fastigheter.

– Vi valde Gängtappen för den spännande och dynamiska miljö som växer fram, och där vi är säkra på att våra medarbetare kommer att trivas och utvecklas. Dessutom ser vi att lokalerna ger oss mycket goda förutsättningar för vår fortsatta tillväxtresa, säger Per Hidenius, vd för Hypergene.

Gängtappen ligger i området Dockan i Malmö och byggdes 1958 som huvudkontor för Kockums. Sommaren 2015 flyttade Saab Kockums ut och därefter har Wihlborgs totalrenoverat huset med hållbarhet i fokus. Byggnaden är certifierad enligt Miljöbyggnad Silver. En lokal om 250 kvadratmeter är fortfarande ledig i huset.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige