Image
Eatery kommer till Wihlborgs projekt Ideon i Lund.
Eatery kommer till Wihlborgs projekt Ideon i Lund. Bild: Alexander Olivera

Wihlborgs lockar matkonceptet Eatery till Ideon

Uthyrning Wihlborgs har tecknat avtal med restaurang- och konferensaktören Eatery om etablering i Cube på Ideon Science Park i Lund. Etableringen blir den första för Eatery i Skåne och öppnar preliminärt i september 2021.
Publicerad den 20 April 2021

Eatery är en snabbt växande restaurang- och konferenskedja som i nuläget har åtta etableringar i Stockholmsområdet. Eatery har som mål att kunna erbjuda en miljö som bjuder in till möten och avkoppling såväl under som efter arbetsdagen. En plats dit man går för att äta och inspireras, antingen själv eller tillsammans med sina vänner, kollegor och affärspartners. Eatery har även ambitionen att bli sektorns mest attraktiva arbetsgivare senast år 2022.
– Vi är glada att vi äntligen kommer till Lund och Skåne. Tillsammans med Wihlborgs vill vi skapa en härlig atmosfär där vi över tid strävar efter att bli en destination för alla som arbetar och bor i en av södra Sveriges mest spännande och expansiva stadsdelar, säger Martin Forsmark, en av delägarna i Eatery.

Eatery etablerar sig på Ideon i den nya stadsdelen Brunnshög som växer fram nära forskningsanläggningarna MAX IV och ESS i norra Lund. Med satsningar på god infrastruktur, service, arbetsplatser och bostäder pågår bygget av en mångfacetterad och innovativ stadsdel där närmare 40 000 människor kommer att bo och arbeta.

Kontorshuset Cube är en LEED Gold-certifierad ikonbyggnad på Ideon-området. Ideon Science Park är en välkänd och innovativ forskningshubb med över 400 företag och 10 000 arbetsplatser.
– Ideon Science Park är en del av Wihlborgs DNA. Ett modernt matkoncept förstärker Ideon Science Parks attraktivitet inte bara för våra hyresgäster utan för hela området. Här blir Eatery ett viktigt tillskott för mer liv och lust i hela norra Lund, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

Eatery kommer att hyra 1 500 kvadratmeter, ha plats för 300 sittande och öppnar i september.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Samfastigheter-toppen: "SBB:s fall präglar fortfarande mycket av segmentet"

Bolag Hur ser möjligheter till investeringar och nya projekt inom LSS-boenden ut idag? Vad krävs för att investeringsviljan ska vakna igen? Poyan Katebi, vd för Samfastigheter, menar att läget är betydligt bättre nu än för bara sex månader sedan, men att storbankerna fortfarande ser risker som kanske inte finns. – Det är bättre dialoger nu, det känns som att vi skulle kunna komma i gång, men hel branschen har fortfarande som en blöt filt över sig, säger Poyan Katebi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige