Image

Wihlborgs köper fyra och säljer en

Transaktioner Wihlborgs har köpt tre fastigheter i Helsingborg och en i Malmö. Samtidigt har en fastighet i Helsingborg sålts.
Publicerad den 15 April 2014
Anders Jarl. Bild: Wihlborgs
Anders Jarl.

Wihlborgs har köpt tre fastigheter i Helsingborg för sammanlagt 115 miljoner kronor. Den största är Terminalen 3 i Knutpunkten i centrala Helsingborg med 3 700 kvadratmeter kontorsyta. Det var den enda byggnaden i Knutpunkten-komplexet som Wihlborgs inte ägde.

På Berga köptes industri/lagerfastigheten Armborstet 6 med 4 300 kvadratmeter uthyrningsbar yta samt en obebyggd tomt om 4 800 kvadratmeter i kvarteret Visiret. Tomten ligger i direkt anslutning till Wihlborgs fastighet Visiret 5, vilket ger framtida utbyggnadsmöjligheter.

Wihlborgs har sålt Iris 6 i Helsingborg till en lokal fastighetsägare. Den största hyresgästen i fastigheten är en välbesökt attraktion i Helsingborg, nämligen Tropikariet.

I Malmö har Wihlborgs förvärvat lagerfastigheten Söderhavet 4 för 27 miljoner kronor. Huset ligger på Carlsgatan i Malmö, strax intill Centralstationen, och innehåller 2 600 kvadratmeter.

– Vi är mycket nöjda med våra fyra förvärv som ligger strategiskt rätt inom våra delområden både i Helsingborg och Malmö, säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs Fastigheter.

– Att vi har förvärvat Terminalen 3 effektiviserar vår förvaltning på Knutpunkten och förenklar hanteringen av vår utbyggnad. Vi har länge varit intresserade av att förvärva den sista pusselbiten i kvarteret och är väldigt glada över att ha nått i mål, säger Anders Jarl.

Relaterade artiklar

Ämnen

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY