Image
Exakta flyttar in i Wihlborgs fastighet Stenshuvud 3 i Norra Hamnen i Malmö.
Exakta flyttar in i Wihlborgs fastighet Stenshuvud 3 i Norra Hamnen i Malmö. Bild: Wihlborgs

Wihlborgs hyr ut till Exakta

Uthyrning Wihlborgs har tecknat ett tolvårigt hyresavtal med Exakta om 10 700 kvadratmeter produktionsyta och 4 000 kvadratmeter kontor i Norra Hamnen i Malmö.
Publicerad den 28 Juni 2018
Annons
Image

Exakta är i dag en av Sveriges ledande grafiska koncerner och erbjuder en mängd kommunikationsrelaterade tjänster, både konceptuella, digitala och tryckta.

Företaget är ett privatägt aktiebolag som befinner sig i stark tillväxt och expanderar såväl organiskt som via förvärv. Verksamheten som är koncentrerad i Malmö, Borås och Hässleholm har cirka 260 anställda och en omsättning på cirka 500 miljoner kronor.

I januari 2019 flyttar Exakta in sin produktion i fastigheten Stenshuvud 3 i Norra Hamnen i Malmö och i oktober flyttar man även sitt huvudkontor till samma fastighet. Man slår då samman fyra enheter som alla suttit på olika platser i Malmö och bildar en stor enhet i Norra Hamnen.

Norra Hamnen i Malmö har ett perfekt läge nära både sjöväg, järnväg och motorväg och det finns planer på en rejäl utbyggnad av området med fortsatta satsningar i infrastruktur och etableringsmöjligheter.

– Malmö växer åt flera håll och genom att samlokalisera Exaktas verksamhet till en effektiv enhet i ett intressant geografiskt läge får området som helhet ytterligare växtkraft, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs Fastigheter.

– Det är en utmanande tanke att flytta hela verksamheten i Malmö till ett och samma ställe. Wihlborgs har från första mötet varit en trygg partner och hjälpt oss att hitta en bra lösning. Den erfarenhet och bredd som Wihlborgs har är av stort värde för Exakta. Vi känner oss trygga med att komma i mål i våra nya lokaler på bästa sätt, säger Håkan Larsson, koncernchef på Exakta.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Savills ser en fragmenterad fastighetsmarknad

Bolag Savills analyschef Peter Wiman beskriver för Fastighetssverige vad han tror om utsikterna för olika delar av fastighetsmarknaden. Bilden av detaljhandeln är för negativ enligt rådgivningsföretaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY