Image
Wihlborgs hyr ut till Bygningsstyrelsen.
Wihlborgs hyr ut till Bygningsstyrelsen. Bild: Wihlborgs

Wihlborgs hyr ut 12 000 kvadratmeter i Köpenhamn

Uthyrning Wihlborgs har tecknat avtal med danska Bygningsstyrelsen om 12 000 kvadratmeter i Ejby Industrivej 41 i västra Köpenhamn. Lokalerna ska nyttjas av Rigspolitiet och tillträde äger rum den 1 januari 2023.
Publicerad den 19 December 2022

Fastigheten på Ejby Industrivej i Glostrup i västra Köpenhamn omfattar 50 000 kvadratmeter och har sedan 2021, då Danske Bank lämnade lokalerna, drivits vidare som ett lovande stadsutvecklingsprojekt. Nu tar Rigspolitiet över delar av lokalerna i en treårig förhyrning.

Fastigheten har direkt access till ringvägen och övriga motorvägsnätet. Kommunikationsläget kommer förbättras ytterligare när Letbanen öppnar en ny station precis intill under 2025. Detta tillsammans med goda byggrättsmöjligheter gör att utvecklingspotentialen är mycket god.
– Det är glädjande att vi får in Rigspolitiet i vår fastighet på Ejby Industrivej och att vi samtidigt utvecklar vårt samarbete med den danska staten. Avtalet med Bygningsstyrelsen innebär att vi har tid och ro till att hitta den bästa lösningen för fastigheten, som har en riktigt bra utvecklingspotential, siäger Søren Kempf Holm, direktör för Wihlborgs A/S.
– Ejby Industrivej har med sin placering och utformning stor potential. Vi är glada att få Rigspolitiet som hyresgäst här under tiden vi utvecklar de långsiktiga planerna för fastigheten, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige