Image

Wihlborgs genomför bytesaffär i Köpenhamn

TRANSAKTIONER Wihlborgs stärker sin närvaro i västra Köpenhamn genom att förvärva tre fastigheter om 18 000 kvadratmeter i Herlev. Samtidigt säljer man ett kontorshus i centrala Köpenhamn som man köpte i mitten av 2007.
Publicerad den 7 April 2008

I mitten av 2007 förvärvade Wihlborgs ett kontorshus på Frederikskaj i centrala Köpenhamn. Köpeskillingen uppgick till 193 miljoner danska kronor och tillträdet till fastigheten skedde den 31 december 2007.

Wihlborgs har sedan tidigare etablerat en delmarknad i västra Köpenhamn, närmare bestämt i Ballerups och Herlevs kommuner. I syfte att ytterligare stärka närvaron här har en uppgörelse träffats med Dades om förvärv av tre fastigheter i Herlev med en kontorsyta om 18 000 kvadratmeter samtidigt som Wihlborgs säljer Frederikskaj i Köpenhamn. Affären genomförs under kvartal 2, 2008.

Köpeskillingen för fastigheterna uppgår till drygt 155 miljoner kronor, direktavkastningen beräknas till 6,5 procent. Under kvartal ett har Wihlborgs också köpt en outhyrd industri-/lagerfastighet om 1 200 kvadratmeter i närområdet.

Förvärvspriset uppgår till 11,6 miljoner kronor och efter uthyrning bedöms direktavkastningen bli sju procent. Efter affärerna äger Wihlborgs elva fastigheter i Danmark om totalt 105 000 kvadratmeter.

- Affärerna ger Wihlborgs en ytterligare koncentration av beståndet till Herlev och delmarknaden växer till nästan 100 000 kvadratmeter. Vår ambition är att stärka vår position ännu mer i detta område, säger Anders Jarl vd i Wihlborgs.

Under kvartal ett har Wihlborgs också sålt kontors- och lagerfastigheten Luggude 7 i Malmö för 24 miljoner kronor.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige