Image

Wihlborgs byggstartar i Fosie och utökar i Helsingborg

Bygg Wihlborgs byggstartar ett projekt i Malmö samtidigt som man utökar ett projekt i Helsingborg.
Publicerad den 7 Maj 2012
Anders Jarl. Bild: Wihlborgs. Bild: Wihlborgs
Anders Jarl. Bild: Wihlborgs.

I Fosie på fastigheten Trindyxan 3 i Malmö kommer Wihlborgs uppföra en byggnad om 1 300 kvadratmeter till Kockums. Lokalen skall användas för provverksamhet. Investeringen uppgår till 26 miljoner kronor och hyresavtalet är på tio år. Tillträde sker vid årsskiftet 2012-2013.

På Väla Södra, Rubinen 1, har beslut tidigare tagits att uppföra en byggnad på 8 500 kvadratmeter som innehåller lager, kyl- och frysrum samt kontor. Den ursprungliga investeringen var beräknad till 74 miljoner kronor. Projektet har utökats till att omfatta 11 200 kvadratmeter och investeringen har därför reviderats till 101 miljoner kronor. Hela byggnaden är uthyrd till Bergaterminalen AB på ett sjuårsavtal. Tillträde blir även här vid årsskiftet 2012-2013.
– Fosie och Berga är viktiga delmarknader och det är betydelsefullt att det finns tomtyta att expandera på i våra befintliga fastigheter. Vi kan dessutom åter hjälpa en av våra befintliga hyresgäster med sina lokalbehov, säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige