Image
Rekab Entreprenad vinner upphandling om Carlslundskolan i Umeå.
Rekab Entreprenad vinner upphandling om Carlslundskolan i Umeå. Bild: TM Konsult

Wästbyggs Rekab Entreprenad vinner upphandling värd 274 miljoner kronor

Bygg/Arkitektur Rekab Entreprenad, som ingår i Wästbygg Gruppen, har tecknat avtal med Umeå kommun om att bygga en ny högstadieskola på området Carlslund.
Publicerad den 5 Mars 2022

Skolan dimensioneras för sex parallellklasser i årskurserna 7–9 och kommer även att innehålla grundsärskola för högstadiet. I uppdraget ingår också en idrottsanläggning med läktare för cirka 100 personer samt en konstgräsplan utomhus. Ordervärdet uppgår till 274 miljoner kronor.
– Carlslundskolan är ett jättefint projekt som vi ser fram emot att få bygga. Skolan är väl genomtänkt från Umeå kommuns sida och vi kommer att bidra med vår långa erfarenhet av att bygga samhällsfastigheter åt offentliga beställare. Bygglovet är klart och vi startar arbetet redan i mitten av mars, säger Anton Johansson, vd på Rekab Entreprenad.

Skolan ska vara klar sommaren 2024 för att kunna ta emot elever från och med höstterminen samma år.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Magnus Andersson nöjd med nya Besqabs byggrättsportfölj

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige