Image

Wästbygg får hotellorder av Klövern

Bygg/Arkitektur Wästbygg får bygga del två av Klöverns hotellprojekt vid Uppsala Resecentrum.
Publicerad den 8 Maj 2015
Wästbygg får bygga för Klövern i Uppsala. Bild: Klövern
Wästbygg får bygga för Klövern i Uppsala.

Hotellet blir tio våningar högt och innehåller 200 rum. Hotellet utgör etapp två av den omfattande om- och tillbyggnaden av kvarteret Suttung vid centralstationen. Ordervärdet uppgår till 176 miljoner kronor.

– Vi ser fram emot ett mycket spännande projekt och tackar för att vi fått Klöverns förtroende att arbeta vidare med kvarteret Suttung. I början av 2014 inledde vi arbetet med etapp ett som inkluderar en totalrenovering av en befintlig fastighet på totalt 11 000 kvadratmeter inklusive en påbyggnad av två våningsplan med 3 600 kvadratmeter. Detta arbete pågår fortfarande. I det ursprungliga uppdraget ingick också grundläggningen för den hotellfastighet som nu ska byggas, säger Peter Höjer, byggchef på Wästbygg.

Arbetet inleds omgående och hotellet ska vara klart i slutet av november 2016 då hotelloperatören Elite Hotels ska flytta in. Byggnaden ska certifieras enligt Miljöbyggnad med betyget guld.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige