Image

Wäst-Bygg bygger för Ica

Bygg Wäst-Bygg har tecknat avtal med Ica Fastigheter om att uppföra en butik som blir ett pilotprojekt för Icas framtida miljökoncept. Byggnaden ska klara kraven för miljöcertifiering enligt både Miljöbyggnad och Breeam.
Publicerad den 10 Januari 2012

Det handlar om en Kvantumbutik på 3 375 kvadratmeter i Knivsta, Uppland.

– Under hösten 2010 färdigställde vi Ica Kvantum i Sannegården i Göteborg. Där prövade ICA för första gången ett antal tekniska lösningar för att minska energiförbrukningen. Bland annat installerade vi solceller på taket. Med utgångspunkt från de erfarenheter vi gjorde i Göteborg har de tekniska handlingarna utformats och vässats ytterligare, säger Daniel Cedås, projektledare hos Wäst-Bygg.

Arbetet påbörjas under januari månad och ska vara avslutat hösten 2012.
Entreprenadsumman är på cirka 40 miljoner kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige