Image

Wallenstams förvaltningsresultat elva procent upp

Bolag Wallenstam presenterar en stark rapport för årets andra kvartal. Bland annat ökar förvaltningsresultatet med elva procent jämfört med motsvarande period förra året.
Publicerad den 10 Augusti 2015
Hans Wallenstam. Bild: Wallenstam
Hans Wallenstam.

• Förvaltningsresultatet uppgår till 171 miljoner kronor (150).
• Orealiserade värdeförändringar på förvaltningsfastigheter uppgår till 1 537 miljoner kronor (283), varav nyproduktion utgör 182 miljoner kronor (21).
• Värdeförändringar på derivatinstrument uppgår till 298 miljoner kronor (-220).
• Resultat efter skatt uppgår till 1 823 miljoner kronor (177) och vinst per aktie till 5,5 kronor (0,5).
• Hyresintäkterna för andra kvartalet uppgår till 390 miljoner kronor (394).

- Jag känner mig väldigt nöjd med att alla siffror går åt rätt håll! Ett förvaltningsresultat för halvåret som ökar med elva procent, trots flera fastighetsförsäljningar. En soliditet på 43 procent och en belåningsgrad på 44 procent, något som känns tryggt och utgör en fantastisk bas i de investeringsplaner vi har. En värdetillväxt om 1,7 miljarder kronor i våra förvaltningsfastigheter, där vårt eget arbete med ny- och ombyggnationer genererar en femtedel. Effekten av vår affärsidé och nuvarande affärsplan med satsning på värdeskapande genom nyproduktion i kombination med effektiv förvaltning börjar visa sig på allvar i siffrorna. Vårt mål är att till och med 2018 ha en substansvärdestillväxt, exklusive utdelning och återköp, på i genomsnitt minst 10 procent per år. I år är tillväxttakten i substansvärdet på rullande helår över 14 procent, säger Hans Wallenstam.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige