Image

Wallenstam utvecklar Ekerö centrum

Bygg/Arkitektur Wallenstam har tillsammans med Carlshofs Fastighetsholding tecknat avtal om att utveckla cirka 400 lägenheter och 7 000 kvadratmeter handel i Ekerö centrum.
Publicerad den 11 Februari 2015
Wallenstam ska tillsammans med Carlshofs Fastighetsholding utveckla Ekerö centrum. Bild: Wallenstam
Wallenstam ska tillsammans med Carlshofs Fastighetsholding utveckla Ekerö centrum.

De båda parterna har tecknat avtal om att förvärva den fastighet i Ekerö centrum där SL:s bussdepå är placerad. Bussdepån kommer att flyttas och på tomten planerar Wallenstam att bygga cirka 400 lägenheter i blandade upplåtelseformer inklusive handel i botten och en ny angränsande bussterminal. Byggstart planeras till slutet på 2017.

Wallenstam förvärvar genom ett gemensamt bolag med Carlshofs Fastighetsholding fastigheten Tappström 1:40 och så snart bussdepån är flyttad planerar Wallenstam att starta byggnationen.

– Vi är väldigt glada över den här möjligheten att bygga i Ekerö, ett område med stor potential och mycket att erbjuda. Med de vackra omgivningarna och det befintliga utbudet tror vi att Ekerö har stora möjligheter att utvecklas till en än mer attraktiv och dynamisk blandstad där både människor och företag ska trivas säger Mathias Aronson, vice vd på Wallenstam.

Totalt kommer det att byggas cirka 400 lägenheter i blandade upplåtelseformer med butiker i bottenvåningen. Tanken är att skapa en modern bebyggelse anpassad efter området runt omkring, med plats för lek och social samvaro och med välkomnande gemensamhetsytor.

Tillsammans med SL kommer också en ny bussterminallösning tas fram. Terminalen kommer att gränsa till de nya husen och de planerade butikerna.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige