Image

Wallenstam tror på rejäl prisuppgång i år

Bolag Hans Wallenstam tror att priserna på innerstadsfastigheter i Stockholm kan stiga med hela 20 procent i år.
Publicerad den 4 Januari 2011

I en stor intervju med Dagens Industri menar Wallenstams vd Hans Wallenstam att det finns stort utrymme för ökade värden och hyror under året.

- Jag tror att priserna på såväl bostadsfastigheter som kommersiella fastigheter kan stiga med cirka tio procent det här året. Dessutom är hyrorna på kommersiella fastigheter på väg tillbaka efter krisen och stiger troligen med cirka tio procent i de större städerna, säger Wallenstam till DI, och tillägger att priserna i de hetaste områdena i Stockholms innerstad kan stiga med 20 procent.

Wallenstam har under året skrivit hyreskontrakt på runt 3 000-kronorsnivån, den högsta nivån hittills i Göteborg, för den nyköpta fastigheten Avenyn 1.

Wallenstam räknar med att kunna göra tioprocentiga hyreshöjningar under året.

- Hyresgäster som till exempel industrikonsulter, reklambyråer och kläddesigner börjar få bättre ekonomi och vill nu i många fall bygga om och utöka sina ytor. I samband med detta kan hyresnivåerna höjas, säger Hans Wallenstam till DI.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige