Image
SF Bio flyttar in på Götaplatsen 9.
SF Bio flyttar in på Götaplatsen 9. Bild: Wallenstam

Wallenstam tar bio till Götaplatsen

Uthyrning I mitten av 2015 öppnar SF Bio en ny biograf på Götaplatsen i Göteborg. SF Bio har tecknat ett 15-årigt avtal med Wallenstam.
Publicerad den 31 Januari 2014

Biografen kommer att ha tre salonger med sammanlagt 232 platser.

- Vi är glada att kunna välkomna SF Bio till Götaplatsen och Avenyn. En biograf här går helt i linje med vår Avenyvision och strävan efter att göra hela Avenyområdet till en attraktiv och levande plats. Just stråket kring Götaplatsen har redan idag fokus på konst och kultur, så en biograf blir ett perfekt komplement till det nuvarande utbudet, säger Thomas Dahl, vice vd för Wallenstam.

Lokalen på Götaplatsen har en total yta på cirka 1 000 kvadratmeter och kommer att genomgå en omfattande ombyggnation som även inkluderar en tillbyggnad på framsidan. I anslutning till bion kommer man också att öppna en restaurang och ett café.
Biografen blir en så kallad Arthousebiograf med fokus på kvalitetsfilm och kommer att erbjuda en repertoar som kompletterar utbudet på Filmstaden Bergakungen och Biopalatset.

- Göteborg växer, och vi har sedan en tid känt av att vi har för få salonger för att kunna ta emot alla som vill gå på bio- speciellt på helgerna, säger Maria Skoglund, vd på SF Bio.

- Nu får vi både möjlighet att öka kapaciteten och visa fler föreställningar i Göteborg. Läget är också mycket bra, centralt mitt i Göteborgs kulturella hjärta.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige