Image
Hans Wallenstam.
Hans Wallenstam. Bild: Wallenstam

Wallenstam premiärköper i Täby

Transaktioner Wallenstam tar klivet in i Täby kommun genom ett förvärv från Trygghem.
Publicerad den 30 April 2020
Annons
Image

Wallenstam är verksam i de flesta av Stockholmsregionens kommuner med sin projektverksamhet där man bygger kostnadseffektiva hyresrätter för egen förvaltning. Bolaget har inte tidigare investerat i Täby kommun, men har nu förvärvat mark för byggnation av bostäder. Förutom vanliga bostäder kan projektet även komma att innefatta äldreboende, coworking-ytor, företagsbostäder och garage.

Marken ligger i utvecklingsområdet Täby Park, i anslutning till Täby Centrum. Den är detaljplanelagd och omfattar 40 500 kvadratmeter ljus BTA. Inom kort startar arbetet med projektering och målsättningen är att kunna byggstarta första kvartalet 2021.
– Vi ser väldigt mycket fram emot samarbetet med Täby kommun. Det känns också väldigt roligt att vi i den här byggnationen kan få med flera olika delar från vår verksamhet, och flera olika boendeformer, säger Hans Wallenstam, vd.

De tre fastigheterna Täby Tibble 10:8 och 10:9 samt Täby Bergkristallen 1 förvärvas per den 29 april genom bolag och överenskommet fastighetsvärde är totalt 185 miljoner kronor. Säljare är Trygghem.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Riksbankens dystra analys av fastighetssektorn

Ekonomi/Finansiering I sin senaste finansiella stabilitetsrapport som presenterades under tisdagen målar Riksbanken upp en potentiellt dyster framtid för fastighetsbolagen, där de svenska bankernas stora och ökande utlåning till kommersiella fastighetsföretag utgör en betydande sårbarhet för bolagen och det finansiella systemet. Fastighetssverige har gått igenom rapporten och hittar en sammantaget negativ analys av fastighetssektorn som pekas ut som särskilt känslig för stigande räntor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige