Image
Hans Wallenstam.
Hans Wallenstam. Bild: Wallenstam

Wallenstam premiärköper i Täby

Transaktioner Wallenstam tar klivet in i Täby kommun genom ett förvärv från Trygghem.
Publicerad den 30 April 2020

Wallenstam är verksam i de flesta av Stockholmsregionens kommuner med sin projektverksamhet där man bygger kostnadseffektiva hyresrätter för egen förvaltning. Bolaget har inte tidigare investerat i Täby kommun, men har nu förvärvat mark för byggnation av bostäder. Förutom vanliga bostäder kan projektet även komma att innefatta äldreboende, coworking-ytor, företagsbostäder och garage.

Marken ligger i utvecklingsområdet Täby Park, i anslutning till Täby Centrum. Den är detaljplanelagd och omfattar 40 500 kvadratmeter ljus BTA. Inom kort startar arbetet med projektering och målsättningen är att kunna byggstarta första kvartalet 2021.
– Vi ser väldigt mycket fram emot samarbetet med Täby kommun. Det känns också väldigt roligt att vi i den här byggnationen kan få med flera olika delar från vår verksamhet, och flera olika boendeformer, säger Hans Wallenstam, vd.

De tre fastigheterna Täby Tibble 10:8 och 10:9 samt Täby Bergkristallen 1 förvärvas per den 29 april genom bolag och överenskommet fastighetsvärde är totalt 185 miljoner kronor. Säljare är Trygghem.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Domstolen: Domstolsverket gjorde felaktig upphandling med Castellum

Juridik Det var vid upphandlingen inför byggnationen av en ny domstolsbyggnad i Jönköping som Domstolsverket genom att inte konkurrensutsätta samtliga delar av en upphandling har genomfört en otillåten direktupphandling med Castellum. Domstolsverket menar att de kunnat använda sig av hyresundantaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige