Image

Wallenstam planerar byggstarta 900 lägenheter 2012

Bygg Wallenstam ökar tempot i nyproduktionen och planerar att påbörja 900 lägenheter nästa år. 780 lägenheter i region Stockholm och 140 lägenheter i Göteborg.
Publicerad den 8 December 2011
Hans Wallenstam. Bild: Wallenstam. Bild: Wallenstam
Hans Wallenstam. Bild: Wallenstam.

Målet är att producera 2 500 lägenheter under nuvarande affärsplan som gäller till och med 2013. Hittills är drygt 1 100 lägenheter byggstartade eller under produktion.
– Vi arbetar målmedvetet med att vara en aktiv stadsutvecklare i våra regioner. Att vi i dessa tider, med den oro som råder i Europa, kan påbörja nybyggnation av 900 lägenheter i våra storstäder känns positivt, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.

I Stockholmsregionen planeras byggstart av 780 lägenheter i: Gröndal, Järfälla, Nacka Strand, Sundbyberg och Älta.

I Göteborgsregionen planeras de 140 lägenheterna byggas i Kvillebäcken på Hisingen samt i Majorna.
– Vårt avkastningskrav på sju procent gör att vi oavsett konjunkturläge har goda förutsättningar att bygga attraktiva och kvalitativa hyresrätter till rimligt pris, vilket det finns ett enormt stort behov av, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige