Image

Wallenstam planerar att investera två miljarder

Bolag Wallenstam planerar för investeringar om två miljarder kronor under 2013. Ungefär hälften av investeringarna avser nyproduktion.
Publicerad den 19 December 2012
Hans Wallenstam. Bild: Wallenstam. Bild: Wallenstam
Hans Wallenstam. Bild: Wallenstam.

Totalt sett planerar Wallenstam byggstart av cirka 1 300 lägenheter nästa år. Närmast på tur är ett projekt i centrala Sundbyberg där byggnationen av 180 lägenheter startar den 25 januari.

- Vi planerar att öka tempot i vår nyproduktion av bostäder, fortsätta ombyggnation och renovering i befintligt fastighetsbestånd men även att fullfölja vår satsning att bli självförsörjande på förnybar energi, säger Hans Wallenstam, vd.

- Behovet av bostäder i Stockholm och Göteborg som är våra huvudsakliga marknader är enormt. Jag ser en framtida möjlig produktionskapacitet på cirka 1 500 lägenheter per år. Det som är den största utmaningen för oss i byggprocessen är tillgången till mark för att kunna bygga hyresrätter till en rimlig hyra är vi beroende av markanvisningar i de kommuner vi verkar i, säger Hans Wallenstam.

Sedan 2008 har Wallenstam produktionsstartat 1 700 lägenheter. Just nu är 650 lägenheter under byggnation, varav 300 i Stockholm och 350 i Göteborg.

- Trots det osäkra konjunkturläget kan vi ändå göra positiva investeringar, vilket också bidrar till ett flertal arbetstillfällen. Under 2013 ska vi även komma igång med nyproduktion i Helsingborg och planera för kommande nybyggnationer i Uppsala.

De nu pågående nyproduktionsprojekten i Stockholm är Segelflyget i Barkarbystaden, Järfälla samt Ture no8, på Grev Turegatan i centrala Stockholm.

I Göteborg färdigställs Mölnlycke Centrum samt Lilla Drottningen på Stora Nygatan i centrala Göteborg. Utöver det pågår två byggprojekt, Gräset och Knölnaten, i Kvillebäcken på Hisingen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige