Image

Wallenstam om Ropsten-satsningen

Bygg/Arkitektur I går beslutade Exploateringsnämnden i Stockholm att ge Wallenstam en tidig markreservation för att utveckla kvarteren närmast Lidingöbron i Ropsten.
Publicerad den 11 December 2015

Den tidiga markreservationen, som omfattar ett långsmalt markområde direkt norr om brofästet på Stockholmssidan, ger Wallenstam ensamrätt att förhandla om markanvisningsavtal för platsen. Inför det krävs bland annat genomförande av ett antal utredningar. Kvarteren kan omfatta minst 65 000 kvadratmeter BTA med bostäder, kontor, handel och parkering.

Området ingår i stadsutvecklingsområdet Norra Djurgårdsstaden. Det omfattar del av fastigheterna Hjorthagen 1:3 och Ladugårdsgärde 1:9. Kvarteren närmast Lidingöbron i Ropsten ska utvecklas till en tät innerstadsmiljö. Här ska en bussterminal för Lidingöbussarna inrymmas och en koppling till tunnelbanan skapas så att resenärer kan gå över Bobergagatan från tunnelbanan till buss.

- Det här är ju i ett väldigt tidigt skede och ett komplext projekt med stor potential för spännande stadsutveckling. Vi är väldigt glada för den här möjligheten att utveckla stadsdelen tillsammans med Stockholms stad, Landstinget och SL. Det blir också en fortsättning på vårt engagemang i Norra Djurgårdsstaden där vi redan tidigare bygger hyresrätter, säger Mathias Aronsson, vice vd på Wallenstam.

Projektet ska utveckla den framtida knutpunkten för kollektivtrafiken samtidigt som det utvecklar en centrumhandel med service för resande, boende och arbetande i området.

- Vi vill skapa en levande och trivsam stadsdel som är aktiv på dagarna likväl som på kvällarna genom att bidra med nya hem, en levande centrumhandel och en väl fungerande knutpunkt för kollektivtrafiken, säger Mathias Aronsson, vice vd på Wallenstam.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige