Image
Wallenstam köper ett projekt i Årstaberg av Ikano Bostad. Samtidigt köper Ikano Bostad ett antal fastigheter av Wallenstam.
Wallenstam köper ett projekt i Årstaberg av Ikano Bostad. Samtidigt köper Ikano Bostad ett antal fastigheter av Wallenstam. Bild: Equator Arkitekter

Wallenstam och Ikano Bostad i storaffär

Transaktioner Wallenstam köper ett stadsnära projekt i Stockholm av Ikano Bostad. Projektet är detaljplanelagt och planerad produktionsstart är redan 2023. I samband med affären säljer Wallenstam också en portfölj med bostadsfastigheter i Göteborg och Partille till Ikano Bostad.
Publicerad den 29 Juni 2022
Hans Wallenstam, vd Wallenstam AB, och Robert Jaaniste, vd Ikano Bostad, framför det blivande projektet i Årstaberg. Hans Wallenstam, vd Wallenstam AB, och Robert Jaaniste, vd Ikano Bostad, framför det blivande projektet i Årstaberg.

– Att vi har fått möjlighet att förvärva detta stadsnära projekt med en färdig detaljplan och klara byggrätter känns fantastiskt! Projektet är beläget alldeles intill Södermalm, mellan Liljeholmskajen och Årstafältets Stadsutvecklingsområde. Där kommer vi nu att kunna tillföra många nya hem, och vi hoppas komma i gång med produktionen redan under 2023, säger Hans Wallenstam, vd Wallenstam.

Projektet ligger i direkt anslutning till Årstabergs tvärbane- och pendeltågsstation och omfattar cirka 34 000 kvadratmeter ljus BTA varav 3 750 kvadratmeter ljus BTA för kommersiellt ändamål. Detta motsvarar cirka 350 lägenheter och lokalytor i form av bland annat två förskolor. Säljare är Ikano Bostad, som i samma affär också köper en portfölj med bostadsfastigheter om totalt drygt 600 lägenheter i Göteborg och Partille av Wallenstam.

– Det är trevligt att få lämna stafettpinnen vidare till en bra förvaltare som borgar för både kvalitet och långsiktighet för våra kunder även i fortsättningen, säger Hans Wallenstam.

Projektfastigheten köps genom bolag för ett överenskommet fastighetsvärde om 750 miljoner kronor. Bostadsfastigheterna säljs till ett överenskommet fastighetsvärde om totalt 1 360 miljoner kronor, där merparten av fastigheterna säljs genom bolag.

Preliminär tillträdesdag är den 1 november 2022 för projektfastigheten och samtliga bostadsfastigheter utom för Kvillebäcken 5:6. I den fastigheten pågår för närvarande ett ombyggnationsprojekt där Wallenstam tillför 18 bostäder som beräknas vara färdigställda i kvartal 3 2023, vilket också är preliminärt tillträde för den fastigheten.

Försäljningen omfattar följande fastigheter:

Göteborg Brämaregården 15:17, 19:2, 30:3, 42:11, 42:12, 44:11
Göteborg Kvillebäcken 5:6
Göteborg Kålltorp 36:15, 57:1, 57:2
Göteborg Lunden 13:2, 16:7
Göteborg Majorna 332:6, 332:9
Göteborg Olskroken 11:8
Göteborg Rambergsstaden 25:3, 28:1, 28:2, 32:2
Göteborg Sannegården 20:2, 20:3, 21:39, 21:41, 21:42
Partille Stärtered 1:21, 1:22, 1:23, 1:28

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige