Image

Wallenstam investerar i solcellsbolag

Bolag Wallenstam har gått in som delägare i solcellsbolaget Exeger (före detta NLAB Solar).
Publicerad den 12 April 2013

Exeger har säkrat 135 miljoner kronor i finansiering, 75 miljoner kronor från aktieägare och ett villkorslån på 60 miljoner kronor från Energimyndigheten.

Finanseringen ska användas för att utveckla och demonstrera industriell produktion av de solceller bolaget utvecklat. Exeger planerar en produktionsanläggning med en kapacitet på 20 MW per år, vilket gör den till en av världens största. Anläggningen förväntas tas i drift i slutet av 2014.

- Vi satsar målmedvetet på att bygga starka relationer med framtida kunder för att förstå hur vi ska utforma våra produkter för att de verkligen ska nå framgång. Genom att välkomna Wallenstam i ägarkretsen knyter vi till oss det svenska fastighetsbolag som satsar hårdast på förnyelsebar energi med en mycket väl utvecklad helhetssyn på sin verksamhet, säger Exegers vd Giovanni Fili.

- Exegers teknologi har potential att göra solceller till en konkurrenskraftig energikälla även på svenska breddgrader. Att deras solceller dessutom sömlöst kan integreras på tak och fasader gör dem helt unika, säger Wallenstams ordförande Christer Villard.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige