Image

Wallenstam höjer utdelningen

Bolag Wallenstams substansvärde når 95 kronor och bolaget höjer utdelningen till 2,00 kronor (1,25).
Publicerad den 19 Februari 2014
Hans Wallenstam. Bild: Wallenstam
Hans Wallenstam.

Wallenstam förvaltningsresultat för Q4 ökar till 105 miljoner kronor (73), trots något lägre hyresintäkter, 388 miljoner kronor (391).

Efter värdeförändringar på fastigheter om 422 miljoner kronor (922) och på derivatinstrument om -9 miljoner kronor (-23) landar resultatet efter skatt till 363 miljoner kronor (1 151).

För helåret ökar förvaltningsresultatet 431 miljoner kronor (375).

Substansvärdet uppgick vid årsskiftet till 95 kronor per aktie (88).

- Jag är nöjd och stolt över att vi gått i mål med affärsplan 2013. Vi kan konstatera att med ett substansvärde per aktie om 95 kronor kan vi bocka av vårt mål. Vi ökade substansvärdet med 60 procent under affärsplanen, vilket, exklusive utdelningar till aktieägare, motsvarar en årlig genomsnittlig ökning om drygt nio procent. Utöver det har vi betalat ut sju kronor per aktie till aktieägarna, skriver Hans Wallenstam i vd-ordet.

- Vi fortsätter att leverera ett stabilt resultat. Förvaltningsresultatet ökar med 15 procent och vi har sålt fastigheter till priser som översteg senaste årsskiftesvärdering med sju procent. Som en följd av måttligare värdeförändringar i våra förvaltningsfastigheter är resultat efter skatt lägre 2013 jämfört med 2012.

- Utmaningen framåt är att bli en än större stadsutvecklare och öka produktionstakten i vår byggnation så att vi själva har nyckeln till tillväxttakten i substansvärdet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige