Image

Wallenstam gör bostadsrätter av kontor

Bygg/Arkitektur Wallenstam bygger om kontorshus till bostadsrätter i Göteborg. Lägenheterna kommer att vara på två till fyra rum och kök och från 72 till 171 kvadratmeter. Säljstart är beräknad till hösten 2017 med en inflyttning till våren 2018.
Publicerad den 21 December 2016
Wallenstam gör om kontor till bostadsrätter på Vasagatan 33. Bild: Wallenstam
Wallenstam gör om kontor till bostadsrätter på Vasagatan 33.

– Det här är ett unikt hus i nyrenässansstil med ovanligt många bevarade tidstypiska detaljer. En sekelskiftesskatt som nu blir bostadshus igen efter att ha varit kontor under ett antal år. Här återskapar vi högkvalitativa våningar i ett unikt läge mitt i stan i direkt anslutning till Vasaparken, som jag ser det ett fantastiskt bidrag till bostadsmarknaden i Göteborg, säger Thomas Dahl, vice vd på Wallenstam.

Vasagatan 33, Lorensberg 50:1, ritades i en tidstypisk nyrenässansstil av arkitekt Ernst Krüger och uppfördes år 1890. Huset inrymde ursprungligen flera mycket stora lägenheter på sju till åtta rum och kök, men också några mindre om tre rum och kök. Byggnadens fasad är omsorgsfullt utformad och de olika materialen tegel, puts och järn nyttjas för att ge variation och smycka fasadens olika delar.

Arkitekt för ombyggnationen är Mats & Arne Arkitektkontor. Försäljningen kommer att ske via Ahre fastighetsbyrå med en säljstart som är beräknad till hösten 2017.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige