Image

Wallenstam förlänger affärsplanen

Bolag Som en effekt av finanskrisen förlänger Wallenstam affärsplanen med ett år utan att revidera vare sig mål eller ledstjärnor. Det övergripande målet är nu arr nå ett substansvärde om 300 kronor år 2013. Substansvärdet den 31 december låg på 225 kronor per aktie. Wallenstam höjer nu utdelningen och splittar aktien 3:1.
Publicerad den 24 Februari 2011

Wallenstams helårsresultat efter skatt uppgår till 1 572 miljoner kronor (489). Vinsten per aktie uppgår till 27 kronor (8).

Värdeförändringar på fastigheter uppgår till 1 722 miljoner kronor (394) och på derivatinstrument till 84 miljoner kronor (-86).

För det fjärde kvartalet uppgår resultatet efter skatt till 867 miljoner kronor (490).

Värdeförändringar på fastigheter var 582 miljoner kronor (404) och värdeförändringar av derivat 215 miljoner kronor (13).

- Vi levererar ett riktigt bra resultat för 2010 vilket främst är en effekt av en positiv marknadsutveckling med stigande fastighetspriser och ett ökat antal transaktioner. Vi har en bra och stabil utveckling av vår löpande verksamhet och vi investerar fortsatt i vår nyproduktion, säger vd Hans Wallenstam.

- Som en effekt av finanskrisen har styrelsen beslutat att förlänga affärsplanen med ett år utan att revidera vare sig mål eller ledstjärnor. Vi ligger bra till för att vara halvvägs i affärsplanen, med en hög uthyrningsgrad, stabil soliditet och ett bra tempo i nyproduktionen, vilket successivt ökar vårt substansvärde. Jag ser fram emot en fortsatt utmanande utveckling till 2013, säger Hans Wallenstam.

Styrelsen föreslår en utdelning på 3,50 kronor (3,25) och föreslår en aktiesplit 3:1.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige