Image

Wallenstam får markanvisning i Uppsala

Bygg/Arkitektur Wallenstam har fått en markanvisning om nyproduktion av 130 hyresrätter i Södra Rosendal i Uppsala. Markanvisningen är ett konkret resultat av den avsiktsförklaring som tecknades mellan Wallenstam och Uppsala kommun under 2012.
Publicerad den 5 December 2013
Hans Wallenstam. Bild: Wallenstam
Hans Wallenstam.

Beräknad byggstart är hösten 2014.

- Det är väldigt trevligt att vår avsiktsförklaring med Uppsala kommun nu går från ord till handling och att vi kan påbörja vårt första nyproduktionsprojekt här. Behovet av bostäder är stort och vi ser fram emot att som långsiktig förvaltare bidra till fler hyresrätter och en fortsatt fin stadsutveckling av Uppsala, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.

Avsiktsförklaringen som tecknades förra året innebär att Wallenstam under en period på fem år framöver kommer att bygga cirka 200 lägenheter per år i Uppsala.

Rosendal som område är förknippat med trädgårdshandel och en aktiv livsstil och ligger mitt emellan Uppsalas två universitet. Här finns totalt sett planer att bygga 3 500 - 4 000 lägenheter och ett studiecampus.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige