Image

Wallenstam får markanvisning i Mölndal

Bostäder Kommunstyrelsen i Mölndal fattade i går beslut om en avsiktsförklaring med Wallenstam. Den avser markanvisning för cirka 230 permanenta bostäder i centrala Mölndal samt bygglov och markanvisning för cirka 90 modullägenheter för bland andra nyanlända och studenter.
Publicerad den 31 Mars 2017
Thomas Dahl. Bild: Wallenstam
Thomas Dahl.

– Mölndal är en väldigt attraktiv kommun och behovet av bostäder är stort, vi vill och kan genom nybyggnation bidra till att lösa bostadssituationen på både kort och lång sikt och bidra aktivt i stadsutvecklingen, säger Thomas Dahl, vice vd för Wallenstam.

Markanvisningen i centrala Mölndal avser en central fastighet belägen vid Åby. Av de 230 lägenheterna som ska markanvisas är 80 lägenheter hyresrätter och resterande bostadsrätter.

Fastigheten för modulbostäderna är belägen i området Södra Porten öster om E20 och avsiktsförklaringen omfattar markanvisning och ett tillfälligt bygglov på tio år.

Mölndals stad kommer att hyra 60 lägenheter som en tillfällig boendelösning för nyanlända. Resterande 30 lägenheter hyrs ut på ordinarie bostadsmarknad av Wallenstam.

– Vi har en väldigt bra dialog med Mölndals kommun och ser fram emot samt hoppas kunna påbörja byggnationen så snart som möjligt för att möta det behov som finns för nya bostäder här, säger Thomas Dahl.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige