Image
Wallenstam bygger 20 000 kvadratmeter kommersiella ytor, varav 13 000 kvadratmeter kontor i Kallebäcks Terrasser.
Wallenstam bygger 20 000 kvadratmeter kommersiella ytor, varav 13 000 kvadratmeter kontor i Kallebäcks Terrasser. Bild: Liljewall Arkitekter

Wallenstam bygger 20 000 kvadratmeter kommersiellt i Kallebäck

Bygg/Arkitektur I början av november börjar stommen resas till en ny kontorsbyggnad som nu växer fram i området Kallebäcks Terrasser. Här bygger Wallenstam 20 000 kvadratmeter kommersiell yta, varav 13 000 kvm utgör moderna och flexibla kontorslokaler, som är redo för inflyttning i slutet av 2021. Just nu tas inredningskoncepten fram till de nya arbetsplatserna som skapas för såväl små, medelstora som större verksamheter.
Publicerad den 3 Oktober 2019

– Kallebäcks Terrasser har ett väldigt bra läge nära de stora lederna och god kollektivtrafik, men även närhet till praktisk närservice och skön natur, säger Marina Fritsche, regionchef för Wallenstam i Göteborg.

Kontorsbyggnaden kommer att variera i höjd och följa områdets terrasser. Den högsta delen kommer att bestå av sex våningar ovan mark. Lokalernas utformning bygger på det nya mobila sättet att arbeta med möjlighet till både öppna aktivitetsbaserade lösningar eller enskilda arbetsplatser. Utöver kontor kommer byggnaden även att innehålla garage och parkeringsplatser för såväl cykel som bil.

– Byggnaden utgör en viktig del i området Kallebäcks Terrasser som vi kommer att äga och förvalta över tid. Utöver moderna och flexibla kontorslokaler planeras också för ett stort gym med panoramautsikt. Fasaden längs E6:an blir som ett snyggt skyltfönster som skiftar i olika färger med en ljuslist som lyser upp och symboliserar de olika terrasserna i området, säger Marina Fritsche.

Det var i början av 2019 som byggnationen i ett av Göteborgs större stadsutvecklingsområden, Kallebäcks Terrasser, påbörjades. Här växer nu de första kvarteren fram i en levande stadsdel som på sikt omfattar 1 800 nya hem och 1 200 kontorsplatser samt skola, förskolor, restauranger, caféer och närservice. Just nu pågår byggnation av 435 hyreslägenheter med inflyttning under 2021.

Byggnaden har ritats av Liljewall arkitekter och byggentreprenaden drivs av BRA Bygg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige