Image
Erik Windt Wallenberg.
Erik Windt Wallenberg. Bild: Egnahemsbolaget

Wallenberg blir ny vd för Egnahemsbolaget

Karriär Erik Windt Wallenberg tar över vd-posten på Egnahemsbolaget i Göteborg den 1 augusti. Han efterträder Mikael Dolietis, som blir ny vd för Alingsåshem.
Publicerad den 24 Juni 2020

Erik Windt Wallenberg har arbetat som chef för Egnahemsbolagets utvecklingsavdelning sedan 2015. Han har en lång bakgrund i ledande befattningar inom bostäder och byggande. Han har också erfarenhet av stads- och samhällsutveckling i Göteborg.

– Jag är glad och stolt över att få leda Egnahemsbolaget som med sitt uppdrag motverkar bostadssegregation, bidrar till ett jämlikare Göteborg och skapar tryggare och socialt mer hållbara bostadsområden, säger Erik Windt Wallenberg.

Joel Wickman, styrelseordförande för Egnahemsbolaget:
– Erik är en erkänt duktig och omtyckt person som kan bolaget utan och innan. Jag är väldigt glad över att ha rekryterat honom som ny vd i Egnahemsbolaget. Han har dessutom en lång och gedigen branscherfarenhet och ett driv som ger oss goda förutsättningar att ta oss an de utmaningar och möjligheter som vi står inför. Jag ser fram emot att jobba ihop med honom och övriga medarbetare för att utveckla verksamheten till nästa nivå.

Erik Windt Wallenberg tillträder tjänsten som vd på Egnahemsbolaget, som är helägt av Göteborgs Stad, den 1 augusti.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är de bästa fastighetsaktierna

Bolag Frida Bratt som är sparekonom och expert på Nordnet ger sin syn på marknaden för Fastighetssverige. Här är de populäraste aktierna i branschen nu. Och det här tror hon om kontorsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY