Image

Wåhlin bygger i Hallonbergen

Bygg/Arkitektur Wåhlin Fastigheter har med hjälp av Utopia Arkitekter tagit fram ett förtätningsförslag för hyresrätter i Hallonbergen, Sundbyberg. Sex stycken hus i tre byggnadskroppar om sammanlagt 170 lägenheter blir ett lekfullt tillägg som bryter av mot den stora skalan och likformigheten hos områdets äldre bebyggelse.
Publicerad den 24 Januari 2017
Wåhlin bygger i Hallonbergen. Bild: Utopia Arkitekter
Wåhlin bygger i Hallonbergen.

– I Hallonbergen vill vi bygga lite annorlunda punkthus för att lätta upp det etablerade området. Det är en vågad arkitektur som kommer att bryta av rejält från de befintliga husen, säger Jörgen Engström, vd för Wåhlin Fastigheter.

Husen som är av varierande höjd från fyra till tio våningar kommer vara placerade så att de med tanke på befintliga hus runtomkring, får ett fint ljusinfall. De varierande höjderna och taken kommer vara formade så att det blir ett taklandskap som uppfattas olika beroende på ljusinfallet och betraktelsevinkel. Väl uppglasade entréer i bottenvåningarna mot både gata och gård skapar liv och trygghet.

Vi har ännu inte beslutat hur uthyrningen ska gå till men tidigare projekt har vi förmedlat via vår hemsida och med hjälp av Bostadsförmedlingen.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige