Image

Vital köper del av Stockholm Klara

AFFÄRER Hotell- och kongressanläggningen i projekt Stockholm Klara säljs till norska försäkringsbolaget Vital. Säljare är det konsortium som köpte Stockholm Klara från Stockholm stad i maj 2006, Jarl Asset Management, Niam Fond III och Car Val Investors (CVI Global Value Fund).
Publicerad den 11 December 2007

– Affären genomförs för att få in en långsiktig ägare i projektet. Vår uppgift är att utveckla och färdigställa projektet, inte att vara framtida förvaltare av byggnaderna, säger Christer Olofsson, vid Jarl Asset Management, som leder ägarkonsortiet och är initiativtagare till hela projektet.

Den nye ägaren Vital kommer att säkerställa finansieringen under själva byggtiden vilket medför en stabilitet i projektet. Vital är en stor, institutionell och långsiktig fastighetsägare. Vital äger och förvaltar sedan tidigare svenska fastigheter, till exempel Kista Galleria och Spårvagnshallarna i Stockholm.

– Sverige är en intressant marknad både för Vital liksom för moderbolaget DnB NOR. Vital är ett av Norges största fastighetsbolag, och har kapacitet och erfarenhet för att kunna bli en stor kraftfull aktör även i Sverige, säger vd:n för Vital Egendom, Truls Tollefsen.

Vital har fastigheter i Sverige till ett bokfört värde av 5,8 miljarder kronor.

Rådgivare i affären för köparen har varit Savills och Linklaters – och för säljaren Catella och Baker & McKenzie.

Jarl Asset Management leder projektet och skall leverera en nyckelfärdig produkt färdig för inflyttning under hösten 2010.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige