Image

Viktigt dagligvaru-avtal klart i Emporia

UTHYRNING Emporia har haft problem med att locka till sig rätt hyresgäster när det gäller dagligvaruhandeln. Men nu har avtal nummer två skrivits under och dagligvaruhandeln är komplett.
Publicerad den 28 Januari 2010

Det är Ica som har tecknat kontrakt för en Ica Kvantum på 4 600 kvadratmeter. Sedan tidigare är Axfood klara för Emporia.

Steen & Ström satsar närmare fyra miljarder kronor i bygget av Emporia i Malmö.

- Avtalet med Ica är strategiskt viktigt för oss i arbetet med hitta rätt mix av livsmedelsbutiker för Emporia, säger Anders Malmgren, leasing manager på Steen & Ström.

- Tillsammans med Axfoods avtal har vi nu strax över 8 000 kvadratmeter dagligvaruhandel på plats. Överenskommelsen visar att Emporia kommer att bli en ledande och betydande handelsplats i Öresundregionen.

Etableringen av två stora livsmedelskedjor utgör tillsammans med ett antal stora klädkedjor och detaljhandelsföretag stommen i Emporias butiksmix.

Förhandlingar pågår med flera nationella och internationella detaljister och inom kort väntas Emporia att få klart med flera spännande aktörer som tillför Emporias internationella koncept nya dimensioner.

- Planeringen av Emporia går enligt plan och i dagsläget är närmare 60 procent av butikerna kontrakterade. Vi fortsätter förhandlingarna med flera spännande aktörer och räknar med att ha dessa i hamn under 2010, säger Anders Malmgren.

Emporia ska ha en internationell karaktär och erbjuda shopping inom samtliga varugrupper, mat, nöjen och kultur. På totala ytan 93 000 kvadratmeter ska finnas ett komplett utbud av 220 butiker och restauranger. Butikerna spänner mellan de stora internationella klädkedjorna till mindre butiker med mer exklusiva varumärken.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige