Image

Victoria Park säljer till Peab som säljer vidare

TRANSAKTIONER Victoria Park säljer en obebyggd fastighet på Victoria Park-området. Köpare är Peab, som under våren ska bygga en vårdbyggnad till Förenade Care på fastigheten. Fosema köper sedan fastigheten av Peab.
Publicerad den 2 Februari 2009

Affären kommer att medföra en positiv resultatpåverkan i Victoria Park AB under kvartal 1 2009 på cirka elva miljoner kronor.

- Försäljningen av vårdfastigheten ligger helt i linje med vår affärsidé som projektutvecklingsbolag säger Victoria Parks vd Peter Strand.

- När vi är färdiga med utvecklingen av en fastighet strävar vi efter att sälja av denna för att frigöra kapital och därmed skapa möjligheter till ytterligare utvecklingsprojekt.

Peab tillträder fastigheten den 30 januari. Byggnadsarbetet kommer att påbörjas omgående och det beräknas vara klart våren 2010. Entreprenadsumman beräknas till cirka 70 miljoner kronor.

Peab har vidare tecknat avtal med Fastighets AB Fosema, som efter genomförd byggnation, förvärvar fastigheten. Tillträdet är beräknat till den 1 juni 2010.
Förenade Care har tecknat ett 15-årigt hyresavtal.

- Detta projekt är ett bra exempel på hur Peabs projektutvecklingskoncept fungerar, där Peab tillsammans med sina kunder utvecklar och bygger och har samtidigt avtalat att kunden förvärvar projektet när det färdigställts, säger Peabs vice vd Jan Johansson.

- Fosema är mycket glada att kunna presentera denna affär för äldreboende i en attraktiv region och särskilt att vi lyckats hitta en framgångsrik samarbetsform tillsammans med Peab under rådande konjunkturläge och finansmarknad. Fosema skall långsiktigt äga och förvalta fastigheter inom segmentet för seniorboende och äldreboende samt vård och omsorg. Detta projekt, där vi samarbetar med Peab, är ett gott exempel på hur vi vill arbeta även i framtiden, säger Fosemas vd Henry Fors.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige