Image

Victoria Park rekryterar ny fastighetschef

Bolag Victoria Park har rekryterat Ola Svensson som ny fastighetschef. Han kommer närmast från Stena Fastigheter, där han varit fastighetschef de senaste tre åren. Ola Svensson kommer att ingå i koncernledningen och tillträda sin nya roll senast den 27 juni. Nuvarande fastighetschef Per Ekelund har utsetts till vd för Victoria Park från och med 25 april.
Publicerad den 5 April 2018
Ola Svensson, tillträdande fastighetschef på Victoria Park. Bild: Victoria Park
Ola Svensson, tillträdande fastighetschef på Victoria Park.

– Det är mycket glädjande att kunna presentera Ola Svensson som vår nya fastighetschef. Han har en lång erfarenhet och gediget kunnande om fastighetsbranschen, inte minst vad avser drift och förvaltning. Vi har tidigare arbetat tillsammans på Akelius och jag känner honom därmed väl, vilket borgar för en friktionsfri överlämning. Ola kommer att bli en viktig faktor i vår fortsatta expansion, säger Victorias Parks tillträdande vd Per Ekelund.

Ola Svensson, född 1972, har varit fastighetschef på Stena Fastigheter de senaste tre åren. Dessförinnan har han varit regionchef på Rikshem i tre år samt haft ledande befattningar i bostadsfastighetsbranschen, bland annat inom MKB och Akelius Fastigheter. Han är även styrelseledamot i Fastighetsägarna Syd samt ledamot i Hyresnämnden.

– Det känns mycket stimulerande att tillträda rollen som fastighetschef i Victoria Park. Bolaget har på relativt kort tid byggt upp ett betydande fastighetsbestånd i ett segment med stor förädlingspotential. Affärsmodellen är bevisad och jag ser fram emot att vara en del i den fortsatta expansionen samt verka för en effektiv förvaltning och hållbar utveckling av fastighetsbeståndet, säger Ola Svensson tillträdande fastighetschef.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Victoriahem AB på Branschguiden

I början av 2022 förenades Victoria Park och Hembla under det gemensamma varumärket Victoriahem. Tillsammans tar vi hand om 40 000 familjers hem i 31 kommuner, från Uppsala i norr till Trelleborg i söder.

Vårt fokus är att långsiktigt äga, förvalta och rusta upp bostäder i miljonprogramsområden, samtidigt som vi bygger fler bostäder. Vi har 500 medarbetare, de flesta jobbar nära våra hyresgäster i våra bostadsområden. En tät dialog med de boende och samverkan med andra samhällsaktörer är centralt i vår verksamhet. Vår ägare Vonovia är Europas största bostadsbolag...

Läs mer om Victoriahem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige