Image

Victoria Park och Egain skapar miljövinster tillsammans

Bolag Victoria Parks och Egains samarbete, avseende 5 000 lägenheter, har det senaste året inneburit en minskad miljöpåverkan på 215 000 kilogram koldioxid. Vilket kan jämföras med motsvarade utsläpp från cirka 1 500 flygresor tur och retur för en person mellan Stockholm och Göteborg.
Publicerad den 17 Oktober 2016

– 120 000 kilogram koldioxid, det var siffran som vi räknade med att kunna göra i ytterligare koldioxid-besparing i och med det utökade samarbetet för ett år sedan. Nu kan vi konstatera att vår klimatpåverkan minskat med hela 215 000 kilogram koldioxid på väldigt kort tid, vilket vi givetvis är oerhört nöjda med, säger Victoria Parks fastighetschef Per Ekelund.

Victoria Park och Egain Sweden presenterade för ett år sedan ett utökat samarbete där ytterligare 3 600 lägenheter av Victoria Parks bestånd fick klimatstyrd uppvärmning genom Egains system.

– Samarbetet med Egain är ett av många exempel på Victoria Parks hållbarhetsarbete med mål att förbättra boendekvalitet och minska bolagets miljöpåverkan. Vi satsar på tekniska lösningar för att optimera energiförbrukningen och sänka vattenförbrukningsnivån i våra fastigheter. Vi byter till snålspolande armaturer, frånluftsfläktar som drar mindre energi och fönster. Installerar rörelsestyrd trapphusbelysning med Led-teknik. Bygger om värmecentraler och tilläggsisolerar väggar och tak, säger Per Ekelund.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Victoria Park AB på Branschguiden

Victoria Park AB (publ) är ett börsnoterat fastighetsbolag på Nasdaq Stockholm Mid Cap med fokus på bostäder på tillväxtorter i landet.

Med ett långsiktigt förvaltningsarbete och socialt ansvarstagande för ett attraktivare boende skapar Victoria Park värden för boende, medarbetare, aktieägare, samhället och andra intressenter.

Läs mer om Victoria Park AB på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så här mycket kommer kontorshyrorna att falla

Bolag Savills analyschef Peter Wiman beskriver för Fastighetssverige vad han tror om utsikterna för olika delar av fastighetsmarknaden. Peter Wiman menar också att bilden av detaljhandeln är alltför negativ.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY