Image

Victoria Park byggstartar sista etappen i Malmö

Bygg/Arkitektur Victoria Park har sålt 41 av totalt 64 lägenheter i Brf Pergolan i Limhamn, vilket innebär att villkoren för byggstart av den fjärde och sista etappen nu är uppfyllda.
Publicerad den 12 Januari 2016

Lägenheterna beräknas vara inflyttningsklara under våren 2017, vilket även innebär ett fullt utbyggt livsstilsboende.

– Det känns fantastiskt bra att starta byggnationen av vår sista etapp. Försäljningen har gått mycket bra sedan säljstarten i höstas. Med ett fullt utbyggt livsstilsboende kan vi fokusera på vårt bostadsbestånd av hyresrätter, vilket är vår kärnverksamhet, säger Peter Strand, vd för Victoria Park.

Den totala resultateffekten från den fjärde etappen bedöms uppgå till omkring 42 miljoner kronor, vilket avräknas i samband med färdigställandet under andra kvartalet 2017. Under hösten 2015 slutsåldes den tredje etappen innefattande 57 lägenheter, med planerad inflyttning under andra kvartalet 2016 och en bedömd total resultateffekt om 35 miljoner kronor.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Victoriahem AB på Branschguiden

I början av 2022 förenades Victoria Park och Hembla under det gemensamma varumärket Victoriahem. Tillsammans tar vi hand om 40 000 familjers hem i 31 kommuner, från Uppsala i norr till Trelleborg i söder.

Vårt fokus är att långsiktigt äga, förvalta och rusta upp bostäder i miljonprogramsområden, samtidigt som vi bygger fler bostäder. Vi har 500 medarbetare, de flesta jobbar nära våra hyresgäster i våra bostadsområden. En tät dialog med de boende och samverkan med andra samhällsaktörer är centralt i vår verksamhet. Vår ägare Vonovia är Europas största bostadsbolag...

Läs mer om Victoriahem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige