Image
Per-Martin Eriksson och Leif Danielsson.
Per-Martin Eriksson och Leif Danielsson. Bild: Veidekke

Veidekke utser ny chef för affärsenhet riks

Bolag Leif Danielsson har utsetts till ny chef för Affärsenhet Riks på Veidekke Eiendom. Han har gedigen erfarenhet av bostadsutveckling och tillträder 1 december.
Publicerad den 28 November 2019

– Jag ser väldigt mycket fram emot att börja på Veidekke Eiendom. Efter att ha haft ett antal interimsuppdrag känns det stimulerade att anta ett långsiktigt uppdrag, säger Leif Danielsson.

De senaste åren har han varit ägare och ledare för Leda Utveckling i Sverige, där han agerat som interimschef i en rad organisationer. Han har bland annat lett omställningar och uppbyggnad i företag som Karlastadens utvecklings, fastighetsbolaget Agora och tidigare i Peab Bostad. Att ta steget till Veidekke Eiendom ser han som mycket positivt.
– Jag ser ett företag med sunda värderingar, fin kultur och stor potential. Det är väldigt viktigt, eftersom jag själv uppfattar mig som värderingsstyrd, menar Leif.

Formellt tillträder han tjänsten som chef för Affärsenhet Riks 1 december. Han efterträder vd Per-Martin Eriksson, som varit tillförordnad chef sedan 1 september.
– Jag är väldigt glad över att vi kan knyta Leif till oss. Han har gedigen erfarenhet med en intressant profil för uppdraget, säger Per-Martin Eriksson.

Leif Danielsson, som kommer att pendla från hemmet i Halmstad, tänker ägna de närmaste veckorna att bekanta sig med sina nya arbetskamrater i Lund och Göteborg. Planen är att lyssna.
– Jag kommer inte att göra storslagen entré med programförklaringar och sånt. Min erfarenhet är att det är bäst att börja med att lyssna, för att förstå hur organisationen fungerar – och för att så småningom se vad som verkar fungera bra, och vad som kan behöva justeras, säger han.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige