Image

Veidekke tar nästa steg

BYGG Veidekke Bostad har hittills arbetat med bostads- och projektutvecklingsverksamhet. Från och med nu tänker man också jobba med kommersiell fastighetsutveckling. Ansvarig för det nya verksamhetsområdet blir Håkan Bergquist, som i dag är vd för Veidekke Bostad AB.
Publicerad den 31 Januari 2008

- Veidekke i Sverige är vid det här laget ett stabilt företag och har definitivt lämnat etableringsfasen. Vi är lönsamma och förfogar över de resurser som krävs för att vidga verksamheten till ett nytt intressant verksamhetsområde, säger Per-Ingemar Persson, vd för Veidekke Sverige.

Ansvarig för att utveckla detta nya verksamhetsområde blir Håkan Bergquist, i dag vd för Veidekke Bostad AB.

- Jag är en utpräglad entreprenör och stimuleras av att starta och bygga upp nya verksamheter. Att jag nu får chansen att bygga upp en helt ny enhet inom Veidekke i Sverige känns både stimulerande och som ett erkännande för de resultat vi uppnått inom Veidekke Bostad. Bokslutet för 2007 kommer att visa att vi gjort ett mycket gott arbete, kommenterar Håkan Bergquist.

- Genom att vi kan knyta Håkan Bergquist till denna satsning har vi skapat de bästa förutsättningar för ny framgång. Håkans första uppgift blir att bygga upp en kvalificerad organisation med kapacitet att göra strategiska förvärv, samt åstadkomma en långsiktigt lönsam verksamhet. Jag vill samtidigt passa på att ge Håkan en stor eloge för det framgångsrika arbete som han utfört tillsammans med sina medarbetare inom Veidekke Bostad, avslutar Per-Ingemar Persson.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Per Schlingmann: Därför är 15-minutersstaden här för att stanna

Bolag Den tidigare moderatpolitikern är numera bland annat stadsutvecklingsstrateg som är väl insatt i det allt mer populära konceptet 15-minutersstaden. När Diös ordnade ett digitalt event på temat berättade han mer om innehållet i konceptet och varför attraktiviteten accelererats under pandemin.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY