Image

Veidekke och Trenum inleder samarbete om hyresrätter

Transaktioner Veidekke och Trenum (ägt av Balder och AP3) påbörjar samarbete om att utveckla hyresrätter. Först ut är Hyllie, Malmö, där Trenum förvärvar 70 bostäder och två lokaler som färdigställs för uthyrning.
Publicerad den 20 Juni 2018

Samarbetet mellan Veidekke och Trenum formaliserades under våren och innebär i korthet att Veidekke förvärvar mark, projekterar och uppför hyresfastigheter som sedan överlåts till Trenum, som i sin tur förvaltar och hyr ut.

Ambitionen är att samarbetet inom en femårsperiod skall utvecklas till att omfatta cirka 500 nya hyreslägenheter i olika delar av landet.
- Vi ser hyresrätt som ett intressant komplement i vår produktportfölj, även om utveckling av bostadsrätter alltjämt kommer att vara vår kärnaffär, säger Per-Martin Eriksson, vd för Veidekke Bostäder.

Inom ramen för samarbetet har överlåtelseavtal tecknats om 70 redan påbörjade hyresrätter i Hyllie, som är ett av Malmös största och mest expansiva utbyggnadsområden. Förutom Svanenmärkta hyreslägenheter uppförs även två lokaler som beräknas stå färdiga under första kvartalet 2019.

- Vi hoppas mycket på samarbetet då vi har för avsikt expandera vår hyresrättsportfölj, säger Marcus Hansson, vd för Trenum
Affären initierades av Catella, som också agerat rådgivare åt Veidekke. Trenum AB ägs av Balder och Tredje AP-fonden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige