Image
Veiddeke Eiendom bygger i Västra Rissne, Sundbyberg.
Veiddeke Eiendom bygger i Västra Rissne, Sundbyberg. Bild: Veidekke

Veidekke: Klartecken för 160 nya lägenheter i Sundbyberg

Bygg/Arkitektur Efter två års utvecklingsarbete har nu en ny detaljplan för Veidekke Eiendoms projekt i Västra Rissne vunnit laga kraft. Den nya detaljplanen gör det möjligt att bygga cirka 160-170 lägenheter längs med Kavallerivägen i Sundbyberg. Säljstart för de nya bostäderna sker under försommaren 2020 och byggstart är planerad innan utgången av 2020.
Publicerad den 27 November 2019

– Det känns bra att detaljplanen har vunnit laga kraft och det gör det möjligt för oss att ta nästa steg i projektet. Vi ser fram emot att kunna påbörja försäljningen under försommaren och vi är övertygade om att det kommer att finnas ett stort intresse för projektet, säger Ann-Sophie Forsberg, affärsenhetschef Veidekke Eiendom.

Projektet består av ett punkthus samt tre lameller med garageplatser under mark. De nya bostäderna byggs i ett mycket attraktivt läge med direkt närhet till tunnelbana och i framtiden även tvärbana. I området finns förskolor, grundskolor samt gymnasieskolor och utöver ett stort utbud av butiker i Rissne centrum finns det även flertalet idrottsanläggningar i området, vilket sammantaget bidrar till platsens attraktivitet.

– Rissne är ett av Sundbybergs stora stadsutvecklingsområden och vi kommer att genomföra detta projekt i nära samråd med kommunen. De nya lägenheterna som vi utvecklar blir ett viktigt tillskott för att möta den stora efterfrågan på bostäder i området, säger Ann-Sophie Forsberg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige