Image
Veidekke Eiendom har erhållit en markanvisning i Stenbro, strax utanför Nyköping. Den aktuella markanvisningen avser en byggrätt för cirka 23 FLEX-radhus.
Veidekke Eiendom har erhållit en markanvisning i Stenbro, strax utanför Nyköping. Den aktuella markanvisningen avser en byggrätt för cirka 23 FLEX-radhus. Bild: Veidekke

Veidekke får markanvisning i Nyköping

Bolag Veidekke Eiendom har erhållit en markanvisning i Stenbro, strax utanför Nyköping. Den aktuella markanvisningen avser en byggrätt för cirka 23 FLEX-radhus, vilket är Veidekkes koncept för radhus med flexibel planlösning.
Publicerad den 12 Februari 2020

De tilltänkta husen kommer att ha två våningar och en boarea på 92-102 kvadratmeter, beroende på vilken planlösning som köparna väljer. Radhusen kommer att upplåtas med bostadsrätt och säljstart är planerad att ske under hösten 2020.
– Vårt flexibla radhuskonceptet Veidekke FLEX har på kort tid fått flera markanvisningar över hela landet och det är en viktig indikator på att det är en produkt som efterfrågas av marknaden. Vi är väldigt glada att få förtroendet att bygga våra radhus i Stenbro och ser fram emot att utveckla området tillsammans med Nyköpings kommun, säger Mats Fryxell, affärsenhetschef Veidekke FLEX.

Radhusen som kommer att byggas i Stenbro kompletterar den befintliga bebyggelsen i området som utgörs av fristående villor. De nya radhusen byggs i trä och de kommer att vara förberedda för solceller på taket. Varje radhus kommer att ha en egen trädgård och ett mindre gårdshus för förvaring med mera. Utanför kök och matrum kommer det även att finnas en större uteplats med gott om plats för umgänge.
– Vi vill skapa ett bostadsområde som uppmuntrar till gemenskap genom att ta tillvara på platsens landskapsbild och befintliga bebyggelse. Vi kommer att utgå ifrån den befintlig småhusbebyggelsen och med våra radhus tillföra en attraktiv, tät och gemensam gårdsbildning, säger Jan Svensson, affärsutvecklare Veidekke FLEX.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige