Image
Veidekke bygger Köpingeskolan i Trelleborg åt Hemsö.
Veidekke bygger Köpingeskolan i Trelleborg åt Hemsö. Bild: Hemsö/Veidekke

Veidekke bygger för Hemsö i Trelleborg

Bygg/Arkitektur Veidekke har av Hemsö fått i uppdrag att bygga nya Köpingeskolan i Trelleborg. Projektet är en totalentreprenad med en kontraktssumma på cirka 185 miljoner kronor och skolan beräknas vara färdigställd till skolstart hösten 2022.
Publicerad den 26 Oktober 2020

– Det är glädjande att vi nu kan starta byggnationen i samverkan med kommunen och Veidekke så att vi kan tillgodose behovet av nya utbildningsplatser i en stad som växer snabbt, säger Robert Cardell, Projektutvecklare på Hemsö.

I Veidekkes uppdrag ingår en nyproduktion av förskolelokaler, grundskolelokaler och utemiljö för Internationella engelska skolan (IES) och Kunskapsförskolan. Skolan kommer att utrustas med tillagningskök och matsal, samt specialsalar för hemkunskap, slöjd och musikundervisning. Förskolan kommer att byggas i 13 avdelningar med tillhörande skolkök och gemensamhetsutrymme. Den nya Köpingeskolan beräknas öppna dörrarna för att ta emot upp till 160 förskolebarn och 690 grundskoleelever hösten 2022.

– Vi är väldigt glada över att vi efter god samverkan med Hemsö i systemhandlingsskedet även fått förtroendet att producera förskolan och skolan. Att dessutom få vara med och bygga för framtiden, för våra barn och ungdomar, är naturligtvis både givande och inspirerande, säger Cecilia Eneberg, arbetschef Veidekke Entreprenad AB.

De nya skolbyggnaderna kommer miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver, vilket bland annat innebär sunt inomhusklimat med bra ventilation för alla elever och lärare, samt användandet av sunda byggmaterial för en låg energianvändning.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Det här tror experten Alexandra Stråberg om fastighetsmarknaden och börsen

Bolag Fastighetssverige diskuterar med Alexandra Stråberg som är chefekonom på Länsförsäkringar. Här är hennes bedömning av coronapandemin. Och det här tror hon om detaljhandeln och kontorsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY