Image

Veidekke blir delägare i Folkhem Trä

Bolag Veidekke Bostad blir delägare i Folkhem Trä när Rikshem säljer hälften av det helägda bolaget och kliver på allvar in på den svenska marknaden för flerbostadshus i trä.
Publicerad den 16 Juni 2017

Veidekke och Rikshem ser samägandet som nästa steg i Folkhem Träs utveckling. Det finns ett stort och snabbt ökande intresse för träbyggande och ägarna förbereder nu för ökade volymer i Folkhem Trä genom att gemensamt säkra produktionsresurser och byggkompetens.

– Möjligheten att kunna bygga flerbostadshus i trä är något vi eftersökt en längre tid. Vi ser trä som ett viktigt, kompletterande segment med en stark koppling till vår långsiktiga hållbarhetsstrategi, säger Per-Martin Eriksson, vd, Veidekke Bostad.

Veidekke Bostad och Rikshem har sedan tidigare ett väletablerat samarbete kring utveckling av bostadsrätter, som i huvudsak produceras av Veidekke Entreprenad. Samarbetet förstärks nu ytterligare med vidgat fokus även på trähus.

– Vi får nu tillgång till en organisation som kan säkerställa produktionen av Folkhem Träs bostäder. Det blir en utmärkt kombination med Rikshem som är det bostadsbolag i Sverige som bygger flest bostäder i trä, säger Erik Hävermark, Chef projekt- och fastighetsutveckling på Rikshem.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige