Image

Vd-skifte på CB Richard Ellis

KARRIÄR Colliers Internationals tidigare vd i Sverige, Johan Elfstadius, lämnade bolaget i november förra året efter oenigheter om den framtida strategin. Nu har han utsetts till ny vd för CB Richard Ellis. Den nuvarande vd:n Magnus Ungmark går vidare till en ny affärsutvecklingsroll för att stödja tillväxten för CBRE:s nordiska plattform
Publicerad den 12 Januari 2010

Johan Elfstadius kommer att ansluta sig till företaget den 1 maj 2010. Han har mer än tio års kommersiell erfarenhet av fastigheter. Hans senaste position var som vd för Colliers International AB i Sverige och före det arbetade Johan Elfstadius hos Jones Lang LaSalle i företagets nordiska kapitalmarknadsgrupp.

- Johan ansluter sig till CBRE vid en mycket viktigt tidpunkt. Nordiska ekonomier som den svenska har påverkats av nedgångarna men marknadens sunda underliggande bas i viktiga städer som Stockholm innebär att landet kommer att uppleva kraftig tillväxt så fort som de ekonomiska förhållandena medger detta. Johans beprövade marknadsexpertis kommer hjälpa till att säkerställa att CBRE får bästa möjliga position för att hjälpa kunderna att dra fördel av framtida möjligheter i Sverige när marknaden vänder, säger Mike Strong, ordförande för CBRE EMEA.

- De senaste kundvinsterna visar på vilka exceptionella tjänster som CBRE-teamet redan tillhandahåller i Sverige. Jag ser fram emot att ansluta mig till denna globala marknadsledare och öka det svenska bidraget till företagets ambitiösa tillväxtplaner för Norden, säger Johan Elfstadius.

CBRE Sveriges nuvarande vd Magnus Ungmark kommer att stanna i företaget som
affärsutvecklingsansvarig för Sverige. Utöver denna nya, lokala roll, kommer Magnus även att samarbeta med CBRE:s regionala team i den pågående utvecklingen av CBRE:s bredare nordiska plattform. De senaste månaderna har företaget upplevt växande framgångar över de nordiska gränserna då man vunnit budgivningen om flera stora företagstjänstekontrakt, bland
annat med Nokia och StatoilHydro ASA.

- Jag är mycket glad över att vi får behålla Magnus kunskaper och expertis
inom företaget. Vår svenska verksamhet har fått en väsentlig tillväxt under Magnus ledning och hans nya fokus på affärsutveckling kommer hjälpa oss att ta större marknadsandelar både i Sverige och i övriga Norden, säger Mike Strong.

CBRE öppnade sitt första kontor i Sverige 1999. Idag tillhandahåller ett 40 man starkt team, baserat i Stockholm och Göteborg, uthyrnings-, värderings-, kapitalmarknads- och företagstjänster till ett stort urval kunder.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige