Image
Västprojekt köper i Marieholm, Göteborg.
Västprojekt köper i Marieholm, Göteborg. Bild: Västprojekt

Västprojekt köper tre fastigheter i Marieholm

Transaktioner Västprojekt köper tre fastigheter, sammanlagt 18 500 kvadratmeter i Marieholm, Göteborg.
Publicerad den 2 Mars 2021

Investeringen ligger helt i linje med Västprojekts affärsmodell att förvärva fastigheter med stabilt kassaflöde och stor utvecklingspotential. Totalt rör det sig om cirka 18 500 kvadratmeter uthyrningsbar area.

- Vi ser Marieholm som ett område som har framtiden för sig. Området har goda kommunikationer och ett bra exponeringsläge. Närheten till centrala Göteborg i kombination med den stadsutveckling som sker i Gullbergsvass, Gamlestaden och Slakthusområdet gör området väldigt intressant. Vi ser fram emot att bidra till områdets attraktivitet ökar ytterligare, säger Robert Eriksson, vd, Västprojekt.

Legalt ombud för köparen var Lars Gahnström på Wistrand Advokatbyrå i Göteborg. Säljarnas rådgivare har varit Cushman & Wakefield.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Cushman & Wakefield på Branschguiden

Cushman & Wakefield är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.om eller följ @Cus...

Läs mer om Cushman & Wakefield på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför får Odd Molly ett "nygammalt" bolagsnamn

Bolag Vid en extra bolagsstämma den 22 oktober blev det klart att fastighetsbolaget Odd Molly International ska byta namn till Logistea – ett bekant namn i fastighetskretsar som varit "ledigt" sedan den 29 september då före detta Logistea bytte namn till Athanase Innovation AB. För Fastighetssverige berättar Logisteas styrelseordförande Patrik Tillman om tankarna bakom namnbytet och den fortsatta vägen framåt för bolaget som nu är ett helt renodlat fastighetsbolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY