Image

Vasakronan säljer två fastigheter i Uppsala

TRANSAKTIONER Vasakronan säljer fastigheterna Boländerna 12:1 och Kvarngärdet 25:4 till fastighetsbolaget Woodstock AB för 45 miljoner kronor. Fastigheterna med totalt 7 800 kvadratmeter kontor och lagerlokaler är fullt uthyrda.
Publicerad den 26 Juni 2009

- Vasakronan, som är en av de största aktörerna på den kommersiella fastighetsmarknaden i Uppsala, renodlar sitt bestånd genom att sälja dessa fastigheter, den ena en industrifastighet och den andra en före detta tingsrätt ombyggd till bland annat föreningslokaler, säger Åke Petterson, transaktionschef för Vasakronan.

Fastigheten Boländerna 12:1 på Danmarksgatan är en industribyggnad byggd 1964 med huvudsakligen kyllokaler, lager och en mindre del kontorslokaler. Hyresgäster är bland andra GE Healthcare Bio-Sciences, Uppsala Stadsbudskontor och Andersson & Tillman.

Fastigheten Kvarngärdet 25:4 på Storgatan i Uppsala är ett före detta tingshus i två plan byggt 1957. Under 2008 byggdes lokalerna om och anpassades för största hyresgästen Uppsala kommun, som bland annat driver föreningsverksamhet för pensionärer i huset.

Vasakronan äger och förvaltar fastigheter till ett marknadsvärde på cirka åtta miljarder kronor i Uppsala. Fastigheterna med kontor och butiker finns framför allt i city samt i Uppsala Science Park. Bostadsfastigheter finns främst i Gränby. Vasakronan är största ägare av studentbostäder genom verksamheten i Studentstaden.

Woodstockkoncernen äger och förvaltar fastigheter till ett marknadsvärde av cirka 110 miljoner kronor efter förvärv av ovanstående fastigheter med en yta av cirka 13 500 kvadratmeter. Fastigheterna ligger företrädesvis i Boländerna och innehåller kontor och lager.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige