Image

Vasakronan säljer i Stockholm för 721 miljoner

Transaktioner Vasakronan säljer en del av fastigheten Telefonfabriken 1 vid Telefonplan för 721 miljoner kronor. Köpare är HSB Bostad som ska bygga 480 lägenheter i tre kvarter på fastigheten.
Publicerad den 4 Maj 2016
Fredrik Wirdenius. Bild: Vasakronan
Fredrik Wirdenius.

Vasakronan har under de senaste tio åren utvecklat en attraktiv stadsdel vid Telefonplan med en blandning av verksamheter och bostäder. I det sydvästra hörnet är nu en ny detaljplan klar för ytterligare drygt 35 000 kvadratmeter.

- Telefonplan har under senare år utvecklats till en av Stockholms attraktivaste stadsdelar där blandningen av arbetsplatser, kreativa verksamheter och bostäder varit framgångsreceptet. Efterfrågan på ytterligare bostäder i området är mycket stor och vi ser det som ett bra komplement till området, säger Fredrik Wirdenius, vd för Vasakronan.

Fastigheten ligger i nära anslutning till LM Ericssons gamla telefonfabrik i området som idag kallas för ”The Creative District” vid Telefonplan. Planområdets utformning är framtagen för att skapa en vacker och naturskön omgivning och samtidigt avspegla Telefonplans nuvarande identitet. Miljöerna ska vara långsiktigt hållbara med enkla och robusta strukturer.

- Vi ser fram emot att utveckla riktigt fina bostadskvarter vid Telefonplan till HS:s bosparare. Området är trendigt och vi vill att bostäderna ska bidra till att öka platsens attraktivitet ytterligare, säger Jonas Erkenborn, vd för HSB Bostad.

Fastigheten rymmer i dagsläget ett parkeringsgarage samt ytparkering. HSB Bostad planerar att bebygga fastigheten med bland annat ett 16 våningar högt punkthus och två bostadskvarter med inslag av stadsradhus.

Affären är villkorad av att den fastighetsbildning som pågår vinner laga kraft. Den beräknas vara klar under andra halvåret 2016.

JLL var rådgivare till Vasakronan.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige