Image
Vasakronans projekt Platinan i Göteborg.
Vasakronans projekt Platinan i Göteborg. Bild: Vasakronan

Vasakronan har nu hyrt ut 91 procent av Platinan

Uthyrning Vasakronan hyr ut ytterligare drygt 2 600 kvadratmeter i Platinan i Göteborg till Tomorrow och Knowit.
Publicerad den 30 September 2021
Annons
Image

Visualiseringsföretaget Tomorrow hyr 380 kvadratmeter på plan 18, handelshuset STX har tecknat 275 kvadratmeter på plan 17 och it-företaget Knowit, har tecknat avtal om drygt 2.000 kvm på plan 11 i den nybyggda fastigheten.

Vid Nya Hisingsbrons fäste i området Lilla Bommen i Göteborg uppför Vasakronan Platinan. Fastigheten omfattar 60 000 kvadratmeter kontor, handel, service och restauranger, skybar med utsikt över älven och hamninloppet samt ett helt nytt hotell signerat Scandic med 450 rum.

Intresset för fastigheten är stort och nyligen släpptes nyheten att Poppels etablerar ett citybryggeri i gatuplan. Ytterligare några av de företag som redan har tecknat kontrakt i Platinan är EA Digital Illusions CE, Svenskt Näringsliv, IFS, Cowi, Wistrand advokatbyrå, KPMG och Korab. I huset erbjuds även 2 500 kvadratmeter Arena, Vasakronans eget coworking-erbjudande. Med de senaste förhyrningarna når Platinan en uthyrningsgrad om 91 procent.

Kristina Pettersson Post, chef region Göteborg på Vasakronan konstaterar att intresset för fastigheten är stort:
– Att bolag som Knowit, STX och Tomorrow väljer Platinan är ett kvitto på att fastigheten erbjuder precis det som just nu efterfrågas på marknaden, det vill säga lokaler i bästa läge och som stöttar framtida arbetssätt. Inflyttningarna sker successivt med start första halvåret 2022 och vi ser fram emot att se huset och området fyllas med liv.

Platinan är belägen i Lilla Bommen, vid Hisingsbrons fäste med direkt anslutning till E45 och med 200 meter till Västlänkens station, Centralstationen, Nils Ericsonterminalen och övrig kollektivtrafik. Området ska på sikt fyllas med bostäder, handel, restauranger, nöjen och levande kajstråk.

- Susanna Sundström
susanna@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"Newsec står inför en spännande utmaning"

Bolag Newsec gör en nysatsning för att växa i Europa. Till satsningen rekryteras Patrik Attemark som ny vd. Han berättar för Fastighetssverige vad som lockade honom till Newsec, vad han hoppas bidra med i rollen och om tillväxtambitionerna i både Europa och Sverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY