Image

Världens mest innovativa företag flyttar till Frösundavik

Uthyrning I december flyttar det amerikanska IT-företaget Servicenow in i sitt nya kontor på Frösundavik. Servicenow är rankat som världens mest innovativa företag 2018 enligt Forbes Magazine. Från sitt 1 000 kvadartmeter stora kontor kommer de att fortsätta sin expansion i Sverige och Norden.
Publicerad den 23 November 2018
Frösundavik. Bild: Mengus
Frösundavik. Hansi Danroth. Bild: Mengus
Hansi Danroth. Servicenow flyttar till Frösundavik. Bild: Mengus
Servicenow flyttar till Frösundavik.

Med endast några få år på marknaden har Servicenow lyckat skaffat sig flera stora svenska kunder, bland annat Volvo, Astra Zeneca och Telia.
– Med våra företagstjänster i molnet utmanar vi den gamla IT-världens företag. Vår serviceplattform automatiserar, digitaliserar och optimerar affärsprocesser som ger en bättre upplevelse för anställda, användare och kunder, säger Johan Dahlin, Sverigechef på Servicenow.
– Att ett så innovativt företag som verkligen ligger i framkant av den digitala utvecklingen väljer att flytta hit ser jag som ett kvitto på att vi erbjuder något unikt i Frösundavik. Här finns fullutrustat gym med sporthall, restaurang, café, cateringmöjligheter, cykelparkering inomhus, gemensam husreception, bemannad lastkaj och en avkopplande ljusgård med lounge. Lägg därtill det fantastiska läget i Hagaparken med närhet till kommunikationer precis intill. Allt detta gör Frösundavik till ett svårslaget kontorsalternativ, säger Hansi Danroth, senior partner på fastighetsägaren Mengus.

I Frösundavik sitter sedan tidigare bland andra Ford, Merck, SAS och Schneider. Under det senaste året har, förutom Servicenow, även flera andra bolag flyttat in, bland annat livsstilsmagasinet Plaza (500 kvadratmeter), Life Science-företagen Pharmarelations (450 kvadratmeter) och Accord Healthcare (240 kvadratmeter) samt det österrikiska industriteknik-företaget Andritz (520 kvadratmeter). Strategin att fylla på med fler dynamiska och expansiva bolag har burit frukt, och den totala uthyrningsarean för de nya företagen uppgår till över 2 700 kvadratmeter.

Hansi Danroth ser inflyttningarna som ett bevis på att Frösundaviks koncept tilltalar nya hyresgäster.
– Att ha alla funktioner under ett och samma tak gör att företagen kan fokusera på sin kärnverksamhet och få bättre workflow i vardagen. Här finns alla möjligheter för företag och människor att trivas och må bra.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige